Mijn verhaal in het kort

Mijn naam is Victor, samen met mijn vrouw Mariska en onze kinderen Jona (4jr) en Lova (2jr) wonen wij in Meppel.

2016 tot 2023 waren turbulente jaren. Mariska lag regelmatig in het ziekenhuis door haar ernstige chronische bloedziekte. 

Ik presteerde ondertussen op de toppen van mijn kunnen zakelijk in de arbeidsbemiddeling. In 2019 moest ik zelf met spoed geopereerd worden en een lang herstel volgde. Zo werd ik zelf ervaringsdeskundige in zowel het 1e als het 2e spoor.

Alles wat ik heb meegemaakt heeft mijn leven meer betekenis gegeven. 
Ik weet exact wat ik wil en wat ik voor mensen kan betekenen. Daarom heb ik nu Vic Coaching & Re-integratie opgericht. 

Ik geloof dat re-integreren niet alleen een lastige of pijnlijke periode hoeft te zijn maar met de juiste begeleiding ontzettend waardevol.
Zelf heb ik dit gemist en daardoor een onnodig lange weg moeten afleggen, die ik jou graag bespaar.


Lees hieronder mijn uitgebreide (zeer persoonlijke) verhaal.

Turbulente jaren 2016-2024 

2018 | Eerste Award

Mijn ervaring met arbeidsbemiddeling en verzuim begon in 2016

In 2016 ben ik gestart met het bemiddelen van interim professionals.
Mijn ervaring was dat kortdurend verzuim vaak 'zomaar ineens' langdurig kon worden. Dit was voor mij zakelijk gezien gunstig omdat mijn professionals soms wel een jaar of langer gedetacheerd konden worden. Voor de werkgever en werknemer in kwestie uiteraard niet.

Dat ik van nature snel verbinding maak met mensen hielp bij het opbouwen van een warm netwerk van werkgevers en professionals.

Ik coachte meer dan 400+ professionals in hun loopbaan.
Dit varieerde van recruitment, sollicitatietraining tot begeleiden naar een nieuwe baan. Volgde een 1 jarig 'High Potential Management' opleiding en werd leidinggevende van een team.

Ook als werkgever kreeg ik te maken met langdurig verzuimende werknemers.
Daarom is de Wet verbetering Poortwachter mij niet vreemd. Daarnaast weet ik hoe belangrijk het is een goede relatie te behouden met werknemers tijdens verzuim.

Het waren gouden jaren.
Het ging zelfs zo goed dat ik in 2018, 2019 en 2020 een award in ontvangst mocht nemen als 'beste accountmanager woningcorporaties van Nederland'. Ik bemiddelde de meeste professionals naar een nieuwe baan in mijn vakgebied. 

2019 | Cyste in mijn voorhoofd

In 2019 viel ik zelf ziek uit

Alles leek zakelijk perfect te gaan, tot een cyste mijn oogkas verbrijzelde.Ik moest met spoed geopereerd worden terwijl Mariska 38 weken zwanger was van onze zoon Jona.
Plotseling kon ik mijn werk niet meer uitvoeren en moest ik al mijn verantwoordelijkheden 'even' naast mij neerleggen.

Mijn herstel duurde lang en ging niet zoals verwacht.
Tijdens mijn herstel beviel Mariska en deze bevalling ging helaas niet zoals gehoopt waardoor ik tijdens mijn herstel (waar 6 weken voor stond) de volledige zorg moest dragen voor onze pasgeboren zoon.

2020 | Traject bij de oogafdeling

In 2020 volgde het
2e spoor traject

Helaas volgde een onzekere periode.
Mijn ogen raakten in een spasme waardoor ik niet meer scherp kon zien en (beeldscherm)werk onmogelijk werd. Zo kwam ik toch terecht in het 2e spoor, want wat als ik mijn zicht niet terug zou krijgen?

Mijn ervaring met het 2e spoor.
In verband met Corona ging de begeleiding van het re-integratiebureau meestal telefonisch. Hoewel de gesprekken goed waren lag de focus vooral op snel werk vinden via tests en opdrachten. De begeleiding voelde meer als een checklist afwerken dan mij echt werkfit maken.

Ik herstelde gelukkig volledig.
En kon terugkeren in mijn oude functie zonder leidinggevende taken. In mei 2021 werd onze dochter Lova geboren wat gelukkig allemaal goed ging.
Eind 2021 bleek helaas dat ook mijn oude functie niet meer passend was en ben ik uit dienst gegaan.

In 2022 kreeg ik een Burn-Out

Alles van de afgelopen jaren was mij niet in de koude kleren gaan zitten.
De huisarts verwees me door naar de GGZ (met een lange wachtlijst) en gaf mij de optie om te starten met antidepressiva pillen. Ik zat er mentaal doorheen en nam ze diep verborgen in mijn jaszak mee naar huis.
Enigszins teleurgesteld in mijzelf maar doodop van de stress.

Iets in mij zei dat ik de pillen niet moest nemen.
Dat doosje stond vanaf dat moment symbool voor mijn grootste prioriteit, namelijk mentaal en fysiek fit worden. Om daarin te slagen riep ik de hulp in van diverse professionals uit meerdere disciplines.

Coaching traject met Frank

De juiste coaching zorgde voor vooruitgang

Vanuit het UWV kreeg ik de mogelijkheid een coach in te schakelen.
Zij boden mij een zogenoemd werkfit traject aan via een externe partij.
Dit traject is gericht op het versterken van werknemersvaardigheden, verbeteren van persoonlijke effectiviteit en het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie.

In mijn 2e spoor traject is de optie om werkfit te worden met een coach nooit geboden.
En dit terwijl je mentale en fysieke gezondheid net zo belangrijk is voor je privé leven als voor je zakelijke leven. Hiervoor zou naar mijn mening binnen een goed re-integratie traject voldoende ruimte moeten zijn. Het verklaart voor mij mede waarom de resultaten bij veel 2e spoor trajecten teleurstellend zijn.

De gesprekken met mijn coach leverden veel inzichten op.
Dit had een positief effect op zowel mijn herstel als mijn loopbaan.
Hierdoor ben ik op het idee gekomen om met mijn achtergrond en mijn eigen ervaring zelf re-integratiecoach te worden.

Voor ik op dat idee kwam werd mij de mogelijkheid van een werkervaringsplek geboden.
Een werkervaringsplek biedt je de kans om weer werkervaring op te doen voordat je een keuze maakt voor je verdere loopbaan.  In mijn geval gaf het mij de bevestiging dat ik niet meer in de sales wilde werken en mij om wilde laten scholen tot re-integratiecoach.

2023 stond helemaal in het teken van persoonlijke groei

Wat ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt, mijn talent en achtergrond in arbeidsbemiddeling, ineens viel voor mij alles samen.
Er ontstond een verlangen om van grote waarde te zijn voor werkgever en werknemer in de rol van re-integratiecoach met een aanpak die wel werkt.

Om de ideale re-integratiecoach te worden met een werkende aanpak, investeerde ik afgelopen jaren veel in persoonlijke ontwikkeling.
Door zoveel mogelijk te lezen, praten met specialisten en het volgen van een coaching opleiding (beste NLP instituut van Nederland) die ik succesvol afrondde.

Op fysiek gebied ben ik een uitdaging aangegaan.
Voorheen deed ik aan kickboksen, fitness, tennis, wandelen en hardlopen. Door de Burn-Out stond bewegen op een laag pitje. Eind 2022 ben ik naast al het mentale werk gestart met survival/obstacle training. Inmiddels heb ik meerdere Obstacle Runs gelopen (18+ km), dit is iets wat mij zowel fysiek als mentaal uitdaagt.

Naast mentaal fit worden is een bewuste leefstijl belangrijk.
Denk aan beweging, voeding, ontspanning en slaap.  
De coaching en de aanpassingen in mijn leefstijl hebben bijgedragen aan mijn herstel en het bereiken van vooruitgang. Het heeft ervoor gezorgd dat ik tot het besef kwam dat echt herstellen en goed re-integreren meer is dan het afwerken van een lijstje.


Ik begeleid werknemers in herstel en re-integratie bij:
Ingrijpende levensgebeurtenissen | Stress | Vermoeidheid
 Overspannenheid | Burn­-out

Vrijblijvend kennis maken?